AMB EL TEMPS...

 

Amb el temps....

Aprens la subtil diferència entre sostenir una mà o encadenar una ànima.

I aprens que l’amor no significa recolzar-te en algú i que la companyia no significa seguretat.

 

Amb el temps....

Comences a entendre que els petons no són contractes i els regals no són promeses.

I acceptes les teves derrotes, fracassos, amb el cap ben alt i els ulls ben oberts, amb la fermesa d'una dona i no amb el rostre afligit d'una nena.

 

Amb el temps....

Aprens a construir tots els teus camins en l’avui, perquè el terreny del demà és massa incert per fer plans.

I aprens que fins i tot els raigs agradables del sol cremen si t'hi exposes massa.

 

Amb el temps....

Conrea el teu propi jardí i decora la teva ànima en lloc d’esperar a que algú et porti flors.

I així aprendràs que pots suportar-ho tot, que ets veribablement forta, que vals molt i que amb cada matí arriba una nova albada.

 

Amb les relacions (també) aprens. Aprens que estimar no significa aferrar-se, que estimar també significa deixar marxar. Amb el temps aprens que estar amb algú només perquè t’ofereix un bon futur significa que tard o d’hora tindràs que tornar al teu passat. Amb el temps comprens que solament qui és capaç d’estimar-te amb els teus defectes i sense pretendre’t canviar, et pot brindar tota la felicitat que desitges. Descobriràs que perquè algú no t’estima de la forma que tu vols, no significa que no t’estimi tant com pot, però possiblement no sap demostrar-ho. Amb el temps entens que els vertaders amics són comptats i que no hem de canviar d’amics si estem disposats a acceptar que els amics canvien...

 

Amb el temps també aprens que les paraules dites en un moment de ira poden seguir fent mal a qui vas ferir durant tota la vida.

Amb el temps aprens que disculpar, qualsevol ho fa, però perdonar és només d’ànimes grans, poderoses. Amb el temps et dones compte que cada experiència viscuda amb cada persona és irrepetible. Amb el temps et dones compte que en realitat, el millor no era el futur, sinó el moment que estaves vivint just en aquest únic instant.

 

Amb el temps també aprens sobre els diners i llavors, comprens que pots comprar una casa, però no una llar; pots comprar un llit, però no el son; comprar-te un rellotge, però no el temps; pots comprar un llibre, però no el coneixement; pots comprar una posició, però no el respecte; pots comprar medicines i pagar una consulta al metge, però no la salut; pots comprar sang, però no la vida; comprar-te sexe, però no amor...

 

Amb el temps aprens que la vida és aquí i ara, i que no importa quans plans tinguis, el demà no existeix i l’ahir tampoc, però desafortunadament, tot això ho aprens només amb el temps.

 

Anònim