Coaching d'Equips

 

 Com podem passar de ser un grup de persones a un Equip d'Alt Rendiment amb objectius comuns?

 

Moltes vegades ens trobem que els equips no funcionen i no sabem exactament quina és la raó, i és que no deixen de ser, un agrupament de persones amb objectius més o menys comuns, o no.

El procés de coaching s'inicia amb la declaració d'un objectiu que ha de ser consensuat i compartit per tots els membres. El coach acompanya a l'equip fins al compromís de tots ells en un pla d'acció. Durant aquest acompanyament es reflexiona sobre els diferents rols de cada un d'ells, de vegades rols inconscients i que no ajuden a fer avançar a la resta, a conèixer els seus punts forts que com a equip tenen i poden potenciar, i aquelles àrees de millora que han de treballar per consolidar-se com un equip (anàlisi DAFO). 

 

La comunicació és un vehicle per a la creació d'una interacció sana i eficaç amb els demés i amb un mateix, per això també es treballa la forma que tenen per fer peticions i per arribar a compromisos.

 

Es desenvolupa en 6 o 8 sessions de 2 a 3 hores aproximadament.

 

Igualment la relació entre Coach i Equip es fa en un entorn de confidencialitat i transparència informant a l'organització només del procés que està seguint l'equip i del pla d'acció consensuat amb ell però no de les converses que puguin sorgir dins de la sessió.

 

Per a més informació, no dubteu en posar-vos en contacte amb mi.